Stucen van muren

De verfijnde afwerking van stucwerk geeft uw woning een verfijnde uitstraling, zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen. Het stucwerk laat u uw muren en plafonds schilderen of gespoten met latexverf.

Het kan moeilijk zijn om de juiste wand- of plafondafwerking te kiezen als er zoveel verschillende soorten stucwerk zijn. Niettemin, geen zorgen! Op deze pagina geven we alle informatie die u nodig heeft over de voordelen, kosten per vierkante meter en de beste stucwerkopties voor uw huis.

Stucwerk 

Pleisterwerk is glad of met een geribde structuur, zonder versieringen. Een bijzondere vorm van pleister is spachtelputz. Andere 'sierpleisters' zijn rustiekputz en granol.Stucen klinkt misschien eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Wat is stucen precies? Stucen, ook wel stuken genoemd, is het egaal afwerken van muren en plafonds.
Mooie, strakke stucwerk-afwerking geeft uw woning een verfijnde uitstraling, zowel in nieuwbouw als bestaande woningen. Stucwerk (ook stuc, stucco of pleisterwerk) is een laag pleister (of een andere mortel), die op een binnen- of buitenmuur, een plafond of gewelf is aangebracht en daarna, al dan niet met behulp van sjablonen, op een kunstzinnige manier is bewerkt tot een decoratief geheel. Veel gebruikte vormen van stucwerk zijn sierlijsten, rozetten en pilasters. Stucwerk wordt vaak ingezet om onaantrekkelijke wanden van leem, hout, baksteen of beton aan het oog te onttrekken.

Soorten stucwerk

Hieronder staan de 3 meest gekozen soorten:

Spackspuiten:
Met een speciale machine wordt er vliegensvlug de spack aangebracht op zowel muren en/of het plafond. Deze snelle manier van werken zorgt tevens voor lage kosten per m2. Het staat dan ook wel bekend als de goedkoopste manier van stucen. Het is niet zelf uit te voeren, hiervoor zal een stukadoor met zijn spackspuitmachine langs moeten komen. In twee lagen word de spack aangebracht. Meer informatie over spackspuiten

Behang- en sausklaar:
Zijn de plannen om de ruimte te schilderen of te behangen, dan is hier speciaal stucwerk voor. Waarbij het normaal als afwerking geldt, is het saus- en behangklaar maken nog maar een tussenstop. Na deze stap is het namelijk ready om echt af te werken met de gewenste verf of behang. Het doel is om de muren zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat de vervolgstappen het beste resultaat geven.
Na het sausklaar maken van de muur, is deze in zijn geheel strak gemaakt. Hierdoor kan er direct gesaust worden. Het is een stuk vlakker tegenover het behangklaar maken.
Sierpleister:
Naast spackspuiten wellicht de meest gekozen optie en erg populair onder de stukadoor. Onder sierpleister vallen bijvoorbeeld het bekende Spachtelputz, Granol en Rustiekputz. Diverse structuren alleen allemaal zorgen ze wel voor direct resultaat, geen verdere behandeling meer nodig. Het hoeft zelf niet meer geschilderd te worden aangezien het in iedere gewenste kleur verkrijgbaar is.


Droogtijd van stucwerk
Stucwerk droogt gemiddeld 1 mm per dag. Als u een laagdikte heeft van 3 cm dan zal het 30 dagen duren voor dat het stucwerk uitgedroogd zal zijn en u het kan (laten) voorzien van een schilderlaag. Mocht het stucwerk nog niet droog zijn dan zult u donkere vlekken in het materiaal zien die nog vocht bevatten.

Afbeeldingen / Sketch
FM Bouw en stukadoor
Afbeeldingen / Google reviews
Gratis offerte aanvragen

Contact opnemen

Bent u opzoek naa een stukadoor voor
pleisterwerk van u muur of plafond , FM Bouw en Stukadoors is stucadoorsbedrijf uit Breda .
pleisterwerken,stukadoorsbedrijf,pleisteren,stukwerk,stukadoors
Onze specialiteiten

Waarom Kiezen voor
FM bouw en stucakoors

  • Wij werken alleen met goed opgeleide stukadoors.
  • Wij komen desgewenst bij u langs om uw wensen te bespreken.
  • U krijgt advies op maat en een heldere offerte.
  • We gebruiken goede materialen, werken netjes en zijn altijd op tijd.
  • Stukadoorsbedrijf voor mooi stucwerk tegen eerlijke prijzen.
  • Wij nemen de tijd voor elke klant en zijn goed bereikbaar.
OVER ONS
Bekijk onze portfolio

Onze Projecten

Geen afbeeldingen gevonden