Muren laten stuken

Muur te laten stuken door een stukadoor. Stukadoren is het aanbrengen van een dunne laag pleister op muren of plafonds om deze egaal en glad te maken. Dit kan zowel in nieuwbouw als bij renovatiewerkzaamheden worden toegepast.

Als je een muur wilt laten stuken, kun je het beste een professionele stukadoor inhuren. Zij hebben de kennis, ervaring en juiste gereedschappen om het stuken op een perfecte manier uit te voeren. Daarnaast kunnen zij je ook adviseren over de beste soort pleister en afwerking voor jouw specifieke situatie.

Voordat de stukadoor aan de slag gaat, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Dit kan betekenen dat eventuele loszittende delen moeten worden verwijderd en dat de muur moet worden gereinigd. Afhankelijk van de staat van de muur kan het ook nodig zijn om deze voor te behandelen met een primer.

Het laten stuken van een muur kan kosten met zich meebrengen. De prijs kan variëren afhankelijk van de grootte van de muur, de staat van de muur en de gewenste afwerking. Het is daarom verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende stukadoors, zodat je een goede vergelijking kunt maken.

Het stuken van een muur is een vaardigheid die tijd en aandacht vereist. Het kan echter zorgen voor een strakke en professionele afwerking van de muur. Het resultaat is een gladde en egale muur die klaar is om geschilderd, behangen of op een andere manier afgewerkt te worden.
Alles wat je wil weten over pleisterwerk als wand- en plafondafwerking
Pleisterwerk is een wand- en plafondafwerking die geschikt is voor woonkamers, badkamers, keukens en zelfs voor buiten.
Pleister of pleistermortel is een laag mortel van enkele millimeters tot enkele centimeters dik, in hoofdzaak bestaande uit gips of kalk,angebracht op een muur, gewelf of plafond. Met het pleisteren of stukadoren worden muren of plafonds vlak gemaakt zodat ze daarna eventueel afgewerkt kunnen worden met bijvoorbeeld verf of wandbehang.

Stucwerk
Pleisterwerk is glad of met een geribde structuur, zonder versieringen. Een bijzondere vorm van pleister is spachtelputz. Andere 'sierpleisters' zijn rustiekputz en granol.Stucen klinkt misschien eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Wat is stucen precies? Stucen, ook wel stuken genoemd, is het egaal afwerken van muren en plafonds.
Mooie, strakke stucwerk-afwerking geeft uw woning een verfijnde uitstraling, zowel in nieuwbouw als bestaande woningen.

Soorten stucwerk
Hieronder staan de 3 meest gekozen soorten:

Spackspuiten:
Met een speciale machine wordt er vliegensvlug de spack aangebracht op zowel muren en/of het plafond. Deze snelle manier van werken zorgt tevens voor lage kosten per m2. Het staat dan ook wel bekend als de goedkoopste manier van stucen. Het is niet zelf uit te voeren, hiervoor zal een stukadoor met zijn spackspuitmachine langs moeten komen. In twee lagen word de spack aangebracht. Meer informatie over spackspuiten

Behang- en sausklaar:
Zijn de plannen om de ruimte te schilderen of te behangen, dan is hier speciaal stucwerk voor. Waarbij het normaal als afwerking geldt, is het saus- en behangklaar maken nog maar een tussenstop. Na deze stap is het namelijk ready om echt af te werken met de gewenste verf of behang. Het doel is om de muren zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat de vervolgstappen het beste resultaat geven.
Na het sausklaar maken van de muur, is deze in zijn geheel strak gemaakt. Hierdoor kan er direct gesaust worden. Het is een stuk vlakker tegenover het behangklaar maken.
Sierpleister:
Naast spackspuiten wellicht de meest gekozen optie en erg populair onder de stukadoor. Onder sierpleister vallen bijvoorbeeld het bekende Spachtelputz, Granol en Rustiekputz. Diverse structuren alleen allemaal zorgen ze wel voor direct resultaat, geen verdere behandeling meer nodig. Het hoeft zelf niet meer geschilderd te worden aangezien het in iedere gewenste kleur verkrijgbaar is.


Droogtijd van stucwerk
Stucwerk droogt gemiddeld 1 mm per dag. Als u een laagdikte heeft van 3 cm dan zal het 30 dagen duren voor dat het stucwerk uitgedroogd zal zijn en u het kan (laten) voorzien van een schilderlaag. Mocht het stucwerk nog niet droog zijn dan zult u donkere vlekken in het materiaal zien die nog vocht bevatten.

Slider / Professioneel<br> StukwerkAfbeeldingen / Sketch

Sausklaar stucwerk: Wilt u graag uw muren en plafonds gaan of laten schilderen (sauzen) dan is sausklaar of ook wel schilderklaar stucwerk het gene dat u zoekt. Bij glad stucwerk dat nodig is om te kunnen verven, is het belangrijk dat het nieuw gestucte oppervlakte opgeleverd wordt zonder enige oneffenheden en geheel glad wordt gepleisterd door de stucadoor. Het doel van stukadoors is dan ook om zowel de muren als de plafonds met zo min mogelijk oneffenheden achter te laten, zodat er weinig reparaties zijn voordat er geschilderd of gespoten wordt met latexverf.

Spackspuiten: Spackspuitwerk is één van de goedkoopste afwerkingen voor zowel muren als plafonds. Spack wordt redelijk snel met een spackspuitmachine aangebracht in een 2-lagen systeem. De eerste laag is de mes laag die de ondergrond dekkend wit achterlaat. De tweede laag is de structuur korrel laag. Deze kunt u in verschillende korrel groottes laten spuiten door de stucadoor of spackspuiter.

Sierpleisters: Een sierpleister zoals spachtelputz of granol was vroeger erg populair in de stukadoorsbranche. Echter in deze tijd is het glad maken van muren of plafonds wat meer in trek. De diverse structuren die een sierpleister kunnen geven, geven ook direct het eindresultaat. Een sierpleister kan meteen op kleur worden aangebracht en u hoeft niet meer te schilderen. Echter is de m2 prijs van dit stucwerk een stuk hoger dan die van gladpleisterwerk.

Contact opnemen

Een stukadoor, stuc-, plak- of pleisterwerker is een vakman die een afwerklaag van stucwerk aanbrengt op muren en plafonds in het interieur van een gebouw. Dit kan dienen als bescherming of alleen ter verfraaiing. De afwerklaag kan bestaan uit pleister of specie van uiteenlopende samenstelling. In vroeger eeuwen, met name in de 18e eeuw, leverden gespecialiseerde stukadoors, sierstucwerkers, een belangrijke bijdrage aan de barokke decoratie van kerken, paleizen, woonhuizen en openbare gebouwen.
Voor wanden en plafonds wordt verschillende mortel gebruikt. Vroeger[(sinds) wanneer?] was dat doorgaans een specie van cement, kalk en zand, tegenwoordig wordt meer en meer gipsmortel gebruikt. Voor het opbrengen van een laag mortel gebruikt de stukadoor een spaar- of raapbord met een raapspaan, wat nogal energie en kracht vergt van de stukadoor. De gipsmortel daarentegen kan in ruwe vorm op de muur of op het plafond aangebracht worden met een spuit, waardoor daarvoor aanmerkelijk minder lichaamskracht nodig is. Bij beide types wordt de aangebrachte mortel met een rei vlak afgestreken over van tevoren aangebrachte stucprofielen of latten. Als alles goed vlak is worden de stucprofielen verwijderd en bijgewerkt. Daarna het stucwerk afwerken met het schuurbord.

Tegenwoordig[(sinds) wanneer?] worden na de bouw muren en plafonds vlak opgeleverd waardoor dik stucwerk van gips overbodig is. Deze zogenaamde behangklare muren en vlakke plafonds worden afgewerkt met een kant-en-klare mortel, pleister geheten. Het aanbrengen noemt men pleisteren. De kant-en-klare pleister wordt door middel van het pleister spuiten aangebracht. Doordat de pleister gemakkelijk aangebracht en glad gestreken kan worden is dit minder belastend voor de stukadoor. Daarbij is deze methode ook geschikt voor het pleisteren van grote oppervlakken. De pleister droogt snel (24-48 uur), in tegenstelling tot stucwerk van gipsmortel, cementmortel of leem, waardoor sneller achter elkaar doorgewerkt kan worden.
Onze specialiteiten

Waarom Kiezen voor
FM bouw en stucakoors

  • Wij werken alleen met goed opgeleide stukadoors.
  • Wij komen desgewenst bij u langs om uw wensen te bespreken.
  • U krijgt advies op maat en een heldere offerte.
  • We gebruiken goede materialen, werken netjes en zijn altijd op tijd.
  • Stukadoorsbedrijf voor mooi stucwerk tegen eerlijke prijzen.
  • Wij nemen de tijd voor elke klant en zijn goed bereikbaar.
OVER ONS
Bekijk onze portfolio

Onze Projecten

Geen afbeeldingen gevonden